Sernik na zimno z galaretką i jagodami Przygotowanie: Kostkę twarogu rozgnieść widelcem w misce ze stevią w proszku. 4 ,5 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 250-300ml wody. Wlać do twarogu, zblendować. Posypać ulubionymi owocami, u mnie wylądowały jagody. Dać na 30min-50min do lodówki. W tym czasie zrobić galaretkę na bazie herbaty. Zagotować 2 [...]
[...] Wrzucam też przepis, może się przyda ;-) Cebulkę razem ze szpinakiem dajemy na patelnie, mieszamy do momentu powstania gęstego farszu (wcześniej należy dodać trochę wody) przyprawić ulubionymi przyprawami u mnie (sól, pieprz, curry, cząber, oregano) dodajemy pokrojoną mozzarellę, mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Cisto na [...]
[...] wykładamy na formę sylikonową najlepiej. Na górę wrzucamy ulubione owoce (u mnie jagody i maliny) dajemy na 30-40min do lodówki aż stężeje. W tym czasie gotujemy około 0,5l wody, do wrzątku wrzucamy około 4-5 torebek herbaty (u mnie truskawkowa), po 15 min wyciągamy, dosładzamy stevią, czy słodzikiem wedle uznania. Dodajemy na wody 4 łyżki [...]
[...] sobie niewinnie więc...powstały %-) Kartofelki fasolowe z migdałami i sezamem Przygotowanie Fasolę w puszcze odsączyć z zalewy, kilkakrotnie przepłukać. Odcedzić z nadmiaru wody. Czekoladę gorzką zetrzeć na tarce o małych oczkach. Fasolę razem z czekoladą i słodzidłem wrzucić do blendera i zblendować na gładką masę. Dodać trochę wody. Blendować, [...]
[...] i wstawić do lodówki, dać trochę dyni odpocząć. Trzeci krok to kąpiel wodna czekolady. Nie polecam robić bezpośrednio w grarnku, bo robią się grudki. Także garnek, nalewamy wody, na niego miska żaroodporna, do niej wkładamy czekoladę rozdrobioną na małe kawałeczki - cały czas mieszały, do rozpuszczenia. Ściągamy z gazu i obtaczamy nasze [...]
[...] i wstawić do lodówki, dać trochę dyni odpocząć. Trzeci krok to kąpiel wodna czekolady. Nie polecam robić bezpośrednio w grarnku, bo robią się grudki. Także garnek, nalewamy wody, na niego miska żaroodporna, do niej wkładamy czekoladę rozdrobioną na małe kawałeczki - cały czas mieszały, do rozpuszczenia. Ściągamy z gazu i obtaczamy nasze [...]
[...] dodajemy miodu ( po 2 łyżeczki) i blendujemy dalej, mieszamy, żeby masa się nie przyklejała do ścian blendera. Dodajemy resztę miodu. Mieszamy nadal. Dodać kilka łyżeczek wody, tak by masa stała się bardziej kleista. Taką masę nakładamy na formę sylikonową. Ja zrobiłam dwie wersje białką bez niczego i ciemną (dodałam kakao oraz orzechy [...]
[...] manną. Wlać całą masę na formę i piec w 180 stopniach około 40-45min. Ciasto pozostawić do ostygnięcia. Żelatynę należy rozpuścić w 2-3 łyżkach gorącej i przegotowanej wody, porządnie wymieszać, pozostawić do ostygnięcia. Twaróg półtłusty zblendować ze stevią, miodem lub ksylitolem, dodać do niego jogurt naturalny oraz rozpuszczoną [...]
[...] owocowej (u mnie truskawka), słodzimy i rozpuszczamy w niej około 3 łyżek żelatyny. Studzimy. Truskawki (trochę zostawiamy do dekoracji) blendujemy na gładką masę z odrobiną wody i dodajemy do galaretki, całość przelewamy na wystudzony spód, dekorujemy całymi truskawkami i wkładamy do lodówki, aż galaretka stężeje. Ciasto bardzo pyszne ;-) [...]
[...] zjeść z dżemem, nutellą z avokado, super też smakuje z jogurtem naturalnym i łyżeczką miodu, albo w mojej po treningowej wersji z rozgniecionym bananem, wheyem i odrobiną wody. Bardzo smaczne ;-) Przygotowanie: Jajka rozbić i zblendować z mąką oraz proszkiem do pieczenia i stevią (można zastąpić innym słodzidłem). Gdy masa stanie się już [...]
[...] (jak ktoś lubi) - banan (ja dodaję pół) - bakalie do posypania na górę (można lub nie) - whey (u mnie smak ciasteczkowy \-) uwielbiam go ) - trochę mleczka kokosowego, lub wody / mleka Przygotowanie: Kalafior lekko rozmrożony wrzucamy do blendera razem ze słodzikiem, bananem i mleczkiem oraz wheyem, blendujemy. Trzeba zblendować dokładnie, żeby [...]
[...] się zbiło. Wyciągnąć rozłożyć na nim rabarbar. Na patelni rozpuścić pozostałą część masła (30g oraz mąki ryżowej 30g) posłodzić stevią, żółtka, można dodać opcjonalnie wody i mleka. Ja dodałam jeszcze miodu. Taką gęstą, zbitą masę wyłożyć na rabarbar. Całość włożyć do piekarnika na około 30-40 min na 180-200stopni. 100g: 9,81g B, 41,63gWW, [...]
[...] wtedy 3 jajka) wraz z mąką, stevią/ ksylitolem proszkiem do pieczenia / sodą oczyszczoną (około pół łyżeczki) blendujemy na gładką masę, gdy staje się zbyt gęsta dodajemy wody. Gdy masa będzie już ładnie zbita, dodajemy jogurt naturalny i mieszamy, by składniki się połączyły. Wlewamy na blaszkę, u mnie keksówka (wcześniej wykładamy papierem [...]
[...] 3 łyżki żelatyny oraz słodzidło ( u mnie stevia). Przelać do salaterek poczekać, aż przestygnie i wstawić do lodówki. W tym czasie zrobić już galaretkę: Zagotować pół litra wody, dodać 3 torebki herbaty ( u mnie truskawkowa i 6 truskawek, by kolory nabrała) poczekać około 10 min aż się zaparzą. Dodać słodzidła wymieszać i 3 łyżki żelatyny oraz [...]
[...] marchewki - 30g cukinii - 5g masła klarowanego Przygotowanie: Cebulkę przysmażyć na maśle. Marchewkę i cukinię obrać pokroić w paski, wrzucić do cebulki, dolać około 250min wody, karkówkę przyprawić, potrzaskać na kotlety, zawinąć ser, trochę cebulki, paprykę. Zawinąć i dusić pod przykryciem razem z cebulką i warzywami. Około 20 min, do [...]